Analýza nákladů se zaměřením na příčiny vzniku, kritéria členění a principy alokace - Lukas, Martin; Wagner, Jaroslav, 1977-; Král, Bohumil, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Diplomová práce se zabývá problematikou příčiny vzniku, členění a alokace nákladů. Tato problematika je popsána a srovnána z tradičního a moderního přístupu. V práci jsou dále popsány vybrané metody odhadování budoucí výše nákladů a moderní metody řízení nákladů. Na teoretické poznatky navazuje aplikační část, ve které je na příkladu konkrétního podniku provedena analýza nákladů za účelem zjištění příčin vzniku nákladů, zhodnocení systému řízení nákladů a případné navrhnutí zlepšení řízení tohoto systému. Praktická část není zveřejněna, neboť obsahuje citlivé informace.
Vedoucí práce: Jaroslav Wagner
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses