Ocenění podniku Rodinný pivovar Bernard - Borecká, Kateřina (2009)
Cílem diplomové práce je odhad hodnoty společnosti Rodinný pivovar BERNARD, a.s. pro vlastníky. Teoretická část popisuje kategorie hodnoty a základní metody oceňování. Praktická část je věnována strategické a finanční analýze, finančnímu plánu a vlastnímu ocenění. Pro ocenění byla použita metoda účetní hodnoty, výnosová metoda DCF ve variantě FCFF a metoda tržního porovnání, přesněji metoda srovnatelných podniků.