Role vědecko-technických parků ve světovém hospodářství - Procházka, Lukáš (2009)
Práce se zabývá vědecko-technickými parky a jejich rolí ve světové ekonomice. V první části obsahuje teoretické informace, které jsou důležité pro pochopení dané tématiky. Poté na konkrétních příkladech - Silicon Valley a Route 128 popisuje vznik a vývoj dvou různorodých parků. V práci jsou identifikovány faktory, které výše zmíněným oblastem pomohly k úspěchu a ekonomickému růstu. Významná část práce je věnována vědecko-technickým parkům ve světě, zejména v evropských a asijských zemích.