Role vědecko-technických parků ve světovém hospodářství - Procházka, Lukáš; Vošta, Milan, 1962-; Kašpar, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Práce se zabývá vědecko-technickými parky a jejich rolí ve světové ekonomice. V první části obsahuje teoretické informace, které jsou důležité pro pochopení dané tématiky. Poté na konkrétních příkladech - Silicon Valley a Route 128 popisuje vznik a vývoj dvou různorodých parků. V práci jsou identifikovány faktory, které výše zmíněným oblastem pomohly k úspěchu a ekonomickému růstu. Významná část práce je věnována vědecko-technickým parkům ve světě, zejména v evropských a asijských zemích.
Vedoucí práce: Milan Vošta
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses