Moderní trendy v přepravě na relaci Evropa - jihovýchodní Asie - Mozul, Yevgen (2009)
Práce se zaměřuje na analýzu mezinárodní přepravy z Asie do Evropy. Jednotlivé časti práce jsou věnovány současnému stavu mezinárodního obchodu a přepravy, popisu a komparaci různých oborů přepravy, provozovaných na zkoumané relaci.