Specifika podnikání ve fotbalovém průmyslu s důrazem na potřeby oceňování. - Řeřicha, Jan (2009)
Práce je zaměřena na analýzu odlišností podnikání ve fotbalovém průmyslu a dopadem do oceňování. Primárně se zabývá hospodařením českých profesionálních fotbalových klubů, doplňkově také srovnáním s kluby z nejvyspělejších evropských fotbalových soutěží. Největší důraz je kladen na specifika ve finančním hospodaření českých fotbalových klubů a možné metody jejich oceňování. V praktické části je navržený postup oceňování aplikován na nejznámější český fotbalový klub AC Sparta Praha.