Specifika podnikání ve fotbalovém průmyslu s důrazem na potřeby oceňování. - Řeřicha, Jan; Mařík, Miloš, 1947-; Jalový, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Práce je zaměřena na analýzu odlišností podnikání ve fotbalovém průmyslu a dopadem do oceňování. Primárně se zabývá hospodařením českých profesionálních fotbalových klubů, doplňkově také srovnáním s kluby z nejvyspělejších evropských fotbalových soutěží. Největší důraz je kladen na specifika ve finančním hospodaření českých fotbalových klubů a možné metody jejich oceňování. V praktické části je navržený postup oceňování aplikován na nejznámější český fotbalový klub AC Sparta Praha.
Vedoucí práce: Miloš Mařík
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; fotbal; diplomové práce; soccer; master's theses