Zpracování profilů pracovních míst a tvorba systému hodnocení - Bauer, František (2009)
Diplomová práce je rozdělena na dva základní bloky. V první části je vypracován teorietický základ, od něhož se pak odráží druhý blok. V jeho rámci je provedena analýza pracovních míst a systému hodnocení v konkrétní firmě. Součástí analýzy je popis této firmy, určení zdrojů informací, určení metod sběru informací, zpracování a interpretace výsledků analýzy. Na závěr práce jsou vyřčena doporučení, která by firma měla zvážit, aby zlepšila svůj současný systém hodnocení a zároveň aby jasněji vymezila úkoly a povinnosti, které očekává od svých pracovníků.