Stanovení hodnoty firmy Čepro, a.s. - Chaloupecká, Petra (2009)
Cílem diplomové práce je stanovit hodnotu firmy Čerpo, a. s. Práce se skládá z teoretické a aplikační části. První část se zabývá metodologií, která je použita v druhé části. Praktická část zahrnuje ocenění společnosti na základě metod popsaných v první části. Před oceněním bylo provedeno několik důležitých kroků. Těmi jsou finanční analýza společnosti a strategická analýza. Strategická analýza se zaměřuje na vývoj makro a mikrookolí společnosti. Finanční analýza hodnotí výkon společnosti v minulosti. Na základě finanční a strategické analýzy byl stanoven finanční plán. Ocenění bylo provedeno na základě metody DCF ve variantě FCFF.