Stanovení hodnoty firmy Čepro, a.s. - Chaloupecká, Petra; Scholleová, Hana, 1964-; Kolářová, Blanka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2009)
Cílem diplomové práce je stanovit hodnotu firmy Čerpo, a. s. Práce se skládá z teoretické a aplikační části. První část se zabývá metodologií, která je použita v druhé části. Praktická část zahrnuje ocenění společnosti na základě metod popsaných v první části. Před oceněním bylo provedeno několik důležitých kroků. Těmi jsou finanční analýza společnosti a strategická analýza. Strategická analýza se zaměřuje na vývoj makro a mikrookolí společnosti. Finanční analýza hodnotí výkon společnosti v minulosti. Na základě finanční a strategické analýzy byl stanoven finanční plán. Ocenění bylo provedeno na základě metody DCF ve variantě FCFF.
Vedoucí práce: Hana Scholleová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; finanční analýza; diplomové práce; financial analysis; master's theses