Motivační faktory zahraničních turistů k cestování do České republiky (s využitím vlastního dotazníkového šetření) - Straka, Jan (2009)
Tato diplomová práce se věnuje základním otázkám motivace k příjezdu do ČR, respektive Prahy, dále pak v dotazníku analyzuje další podrobnosti o incomingovém cestovním ruchu. Na začátku práce je charakterizována destinace ČR, následně je věnován prostor charakteristice příjezdového cestovního ruchu. Po teoretickém úvodu do motivace následuje nedílná čát práce- dotazník. V něm odpovídalo 100 respondentů na otázky týkající se jejich pobytu v Praze. Tato data jsou později srovnána s již proběhlým výzkumem podobného rázu a na jejich základě je určena převažující motivace pro příjezd do ČR, respektive Prahy.