Financování a účetnictví příspěvkových organizacích v konkrétních podmínkách základní školy ve Velkém Meziříčí - Matoušková, Lucie (2009)
Diplomová práce se zabývá vybranou oblastí příspěvkových organizací. Po stručné charakteristice příspěvkových organizací zřízených územně samosprávnými celky, nastiňuje základní vazby v účetnictví a analyzuje po teoretické stránce financování a hospodaření z hlediska legislativních norem a dle teorie tvorbu a užití peněžních a majetkových fondů organizace. V praktické části je detailně popsáno financování, hospodaření, tvorba a čerpání fondů na konkrétním příkladu příspěvkové organizace -- základní školy ve Velkém Meziříčí.