Financování a účetnictví příspěvkových organizacích v konkrétních podmínkách základní školy ve Velkém Meziříčí - Matoušková, Lucie; Takáčová, Hana, 1952-; Nováková, Štěpánka, 1945-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Diplomová práce se zabývá vybranou oblastí příspěvkových organizací. Po stručné charakteristice příspěvkových organizací zřízených územně samosprávnými celky, nastiňuje základní vazby v účetnictví a analyzuje po teoretické stránce financování a hospodaření z hlediska legislativních norem a dle teorie tvorbu a užití peněžních a majetkových fondů organizace. V praktické části je detailně popsáno financování, hospodaření, tvorba a čerpání fondů na konkrétním příkladu příspěvkové organizace -- základní školy ve Velkém Meziříčí.
Vedoucí práce: Hana Takáčová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; účetnictví; financování; diplomové práce; accounting; financing; master's theses