Chování akciových kurzů pohledem behavioral finance - Havlíček, David, 1985-; Musílek, Petr, 1965-; Veselá, Jitka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Diplomová práce se zabývá analýzou a interpretací pohybů akciových kurzů pohledem behaviorálních financí. Zkoumá jak psychologii investora, coby jednoho člověka, tak charakteristiky davu a jejich vliv právě na chování trhů. Práce představuje jak některé teoretické koncepty behaviorálních financí, které jsou v rozporu s postuláty teorie efektivních trhů, tak i empirické důkazy o některých tržních anomáliích, které slouží jako základ argumentace zastánců behaviorálních financí. V teoretické části jsou rozebrány některé ze základních vlivů, které působí na psychologii investorů, s velkým důrazem na omezenost arbitráže a některé vybrané problémy této teorie. V praktické části jsou na třech pokusech dokázány výsledky potvrzující interpretace behaviorálních financí.
Vedoucí práce: Petr Musílek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses