Zvláštnosti podnikatelského prostředí Iráku a exportní příležitosti pro české firmy na tomto trhu - Svobodová, Ivana; Gullová, Soňa, 1954-; Laschoberová, Libuše; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
V mé diplomové práci jsem se zaměřila na vývozní možnosti českých firem do Iráku. Podává informace o podnikatelském prostředí v Iráku trhu s ohledem na kulturní a obchodní specifika daného teritoria. Cílem bylo ukázat nejen potenciální oblasti exportu, ale také konkrétní formy vstupu českých firem na irácký trh a zohlednit i všechna podnikatelská rizika. Reálné možnosti úspěchu jsem ukázala na řadě českých firem, které mají s iráckým trhem své zkušenosti. Českým exportérům jsou k dispozici mnohé formy vládní a jiné podpory vývozu. Tato diplomová práce by měla sloužit jako návod jak do Iráku vyvážet a na co se exportéři musí připravit.
Vedoucí práce: Soňa Gullová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; obchodní jednání; Irák; diplomové práce; negotiation in business; Iraq; master's theses