Dlouhodobý majetek v mezinárodně uznávaných účetních systémech - Oplt, Lukáš; Krupová, Lenka, 1964-; Kudrnová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Práce se zabývá oblastí dlouhodobého hmotného a nehmotného majetku a její úpravou v Mezinárodních standardech účetního výkaznictví (IFRS). Ilustruje hlavní zákonitosti účetního postupu a hlavní problémy a různá řešení, která s tímto postupem souvisejí. U významných oblastí naznačuje i řešení dle amerických obecně uznávaných účetních zásad. První kapitola se věnuje obecnému popisu současné účetní harmonizace a východiskům IFRS. Druhá kapitola se zabývá standardem IAS 16 -- Pozemky, budovy a zařízení. Třetí kapitola pak charakterizuje standard IAS 38 -- Nehmotná aktiva zejména v oblastech, kde lze nalézt největší rozdíly oproti hmotným aktivům. Ve čtvrté kapitole je zpracována statistika společností vykazujících dle IFRS, zda a jak dodržují metody a postupy vyžadované standardy.
Vedoucí práce: Lenka Krupová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses