Projekty spolupráce soukromého a veřejného sektoru (PPP) v zemích Visegrádské čtyřky - Slánská, Marie; Němcová, Ingeborg, 1957-; Sloup, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Diplomová práce se zabývá problematikou PPP projektů (Public Private Partnership) v zemích Visegrádské čtyřky. Termín PPP je možné jednoduše přeložit jako spolupráci veřejného a soukromého sektoru. Základním cílem spolupráce je zajistit veřejnou infrastrukturu a veřejné služby. První část práce stručně charakterizuje země Visegrádské čtyřky, snaží se vysvětlit podstatu a přínosy PPP a informuje čtenáře o hlavních zemích a sektorech, v jakých se s PPP projekty nejčastěji setkáváme. Jádrem práce je čtvrtá kapitola, která na základě kritérií (legislativa, institucionální zabezpečení, metodiky a realizované projekty) analyzuje země V4 a snaží se vyhodnotit, zda mají uvedená kritéria vliv na implementaci a počet PPP projektů v daných zemích. V závěru práce je poukazováno na možnosti využití PPP projektů v době finanční krize, neboť mohou pomoci státům financovat služby nebo infrastrukturu, na kterou by z vlastních zdrojů neměly peníze.
Vedoucí práce: Ingeborg Němcová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; Slovensko; Polsko; Maďarsko; diplomové práce; Slovakia; Poland; Hungary; master's theses