Globální trendy vývoje přímých zahraničních investic - Homolová, Klára; Černohlávková, Eva, 1936-2016; Dupal, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
V úvodní části se tato práce zabývá důvody, které motivují firmy pro investování v zahraničí a také riziky, která jsou obecně s mezinárodním podnikáním i přímo s přímými zahraničními investicemi (PZI) spojená. Hlavní náplní práce je pak charakteristika současných globálních trendů vývoje PZI, a to z několika úhlů pohledů - všeobecného, teritoriálního, sektorového či z hlediska politik států v oblasti ovlivňování PZI. Zkoumán je rovněž vliv současné finanční krize na PZI. Jednotlivé problémy jsou dokumentovány na praktických příkladech.
Vedoucí práce: Eva Černohlávková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; finanční krize; diplomové práce; financial crises; master's theses