Finanční analýza společnosti T-Mobile Czech Republic a.s. - Čižmáriková, Jitka; Chylíková, Hana, 1953-; Drozen, František; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Cílem této diplomové práce je podání uceleného pohledu na "finanční zdraví" společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., a to prostřednictvím vypracování finanční analýzy za období 2003-2007 z pozice externího uživatele. Teoretická část práce je zaměřena na stručnou historii, vymezení a podstatu finanční analýzy, na její uživatele a na zdroje informací pro její uskutečnění včetně poukázání na omezení vypovídací schopnosti účetních údajů. Seznámení se s tradičními, ale i s novými metodami, jež jsou v rámci finanční analýzy aplikovány (včetně metod mezipodnikového srovnávání), je taktéž součástí teoretického vymezení finanční analýzy. Praktická část práce je věnována charakteristice společnosti T-Mobile a provedení strategické analýzy, jež nám přiblíží vnější a vnitřní prostředí analyzované firmy. Následuje samotné vypracování finanční analýzy společnosti T-Mobile (včetně srovnání s konkurenčními podniky), okomentování a zhodnocení zjištěných výsledků (včetně jejich porovnání, tam, kde to je možné, s doporučovanými - standardními hodnotami či s průměry v odvětví) a zdůraznění silných a slabých stránek hospodaření analyzované společnosti.
Vedoucí práce: Hana Chylíková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; ekonomická přidaná hodnota; finanční analýza; diplomové práce; economic value added; financial analysis; master's theses