Analýza fungování institutu exekutorů v České republice - Zatloukalová, Jana; Lipka, David; Minárik, Pavol; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Diplomová práce se prioritně snaží zhodnotit ekonomické důvody pro existenci exekutorů ve srovnání se státními soudními vykonavateli. Dále analyzuje pravomoci exekutorů při výkonu exekutorské činnosti a jejich zneužívání na reálných příkladech. V neposlední řadě zkoumá státní regulace tohoto institutu. Cílem práce je nalezení úspěšného způsobu dodržování věřitelských práv z hlediska přístupu obecné ekonomické teorie.
Vedoucí práce: David Lipka
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; vymáhání pohledávek; exekuce; diplomové práce; debt collection; executions (law); master's theses