The impact of our membership of European Union on Czech insurance market - Plachá, Marie; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Vorek, Marián; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Tato diplomová práce se zabývá dopady vstupu České republiky do Evropské unie. Cílem práce je souhrnně přiblížit nová pravidla a důsledky, vyplývající z našeho členství v Evropské unii, které se dotýkají českého pojistného trhu. Práce je rozčleněna do tří částí, kde první část je zaměřena na vývoj legislativního rámce na českém území. Ve druhé části jsou jednotlivě popsána nová pravidla pro oblast povinného ručení, případné změny v oblasti úmrtnostních tabulek a ratingu pojišťoven a také poslední vývoj českého pojistného trhu po vstupu do EU. Třetí část poskytuje základní přehled o změnách v účetnictví pojišťoven a výpočtu solventnosti podle nového konceptu Solvency II.
Vedoucí práce: Jaroslav Daňhel
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses