Možné směry vývoje využití ICT v účetnictví - Ďurianová, Gabriela; Mejzlík, Ladislav, 1961-; Velechovská, Lenka, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Práce se věnuje problematice silnícího propojení účetnictví a informačních technologií. Popisuje jak historii využívaných forem a technik účetnictví, tak i současné možnosti a trendy aplikované informatiky v této oblasti. Text akcentuje na snahy o zefektivnění systému zpracování účetnictví, a to prostřednictvím snižovaní nákladů, zvyšování kvality a zkracováním doby jeho sestavení. Část práce také odráží současný stupeň regulace technik zpracování účetnictví na národní úrovni i z hlediska mezinárodních standardů.
Vedoucí práce: Ladislav Mejzlík
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; EDI; expertní systémy; XML (značkovací jazyk); diplomové práce; EDI; expert systems; XML (document markup language); master's theses