Hodnocení efektivnosti celého systému ochrany před povodněmi - Hánová, Petra (2009)
Práce hodnotí efektivnost systému ochrany před povodněmi v České republice. Efektivnost je charakterizována optimálním nebo alespoň vyšším podílem protipovodňové prevence na úkor odstraňování následných povodňových škod. Teoretická část práce diferencuje povodně v území z pohledu institucí, ekonomie i politiky a poskytne porovnání přístupů k ochraně před povodněmi ve vybraných zemích. Nedílnou součást tvoří Strategie ochrany před povodněmi pro území ČR. Analytická část je zaměřena na komparaci veřejných výdajů a jejich efektivnost při povodních v České republice v letech 2004 - 2007. Samozřejmostí je pak také analýza a naformulování určitých doporučení.