Hodnocení efektivnosti celého systému ochrany před povodněmi - Hánová, Petra; Slavíková, Lenka, 1979-; Jílková, Jiřina, 1956-2022; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Práce hodnotí efektivnost systému ochrany před povodněmi v České republice. Efektivnost je charakterizována optimálním nebo alespoň vyšším podílem protipovodňové prevence na úkor odstraňování následných povodňových škod. Teoretická část práce diferencuje povodně v území z pohledu institucí, ekonomie i politiky a poskytne porovnání přístupů k ochraně před povodněmi ve vybraných zemích. Nedílnou součást tvoří Strategie ochrany před povodněmi pro území ČR. Analytická část je zaměřena na komparaci veřejných výdajů a jejich efektivnost při povodních v České republice v letech 2004 - 2007. Samozřejmostí je pak také analýza a naformulování určitých doporučení.
Vedoucí práce: Lenka Slavíková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: ekonomika a správa životního prostředí [obor dipl. práce]; veřejné výdaje; diplomové práce; public expenditures; master's theses