Mzdová problematika z účetního a daňového hlediska - Malá, Jana; Müllerová, Libuše, 1945-; Černý, Václav, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Diplomová práce je zaměřena na mzdovou problematiku a související oblasti v podnikatelském sektoru a obsahuje přehled informací nezbytných ke správnému výpočtu mezd. Vzhledem k daňové reformě a reformě v oblasti sociálního pojištění v posledních letech je hlavním cílem práce porovnat dopad změn na výpočet mezd v jednotlivých letech 2007 - 2009. Problematika sociálního a zdravotního pojištění a daní je proto zmiňována v zákonných úpravách platných v těchto letech. Jednotlivé kapitoly jsou navíc prokládány příklady vztahujícími se k uvedeným oblastem a umožňujícími tak meziroční porovnání. Kromě zmíněných daní a sociálního a zdravotního pojištění obsahuje diplomová práce také problematiku srážek ze mzdy, cestovních náhrad a dalších náhrad mzdy a také benefitů jako další formy odměňování zaměstnanců. I v těchto kapitolách jsou pro lepší pochopení a srozumitelnost uváděny příklady. U každé z kapitol je uvedeno také zaúčtování dané problematiky v podvojném účetnictví. Diplomová práce je zakončena komplexním příkladem porovnávajícím výši čisté mzdy v letech 2007 - 2009.
Vedoucí práce: Libuše Müllerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; srážky ze mzdy; zdravotní pojištění; cestovní náhrady; sociální pojištění; diplomové práce; wage deductions; health insurance; travel allowances; social insurance; master's theses