Regionální diferenciace EU - Petrová, Barbora; Abrhám, Josef; Jelínek, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Cílem diplomové práce je rozbor regionální diferenciace na území Evropské unie. Práce je zaměřena na regionální a strukturální politiku EU (její vznik, vývoj, cíle a nástroje) a především na demografickou a ekonomickou diferenciaci v EU. Demografická diferenciace je vymezena pomocí přirozeného přírůstku obyvatel, migračního salda a struktury osídlení. Pro ekonomickou diferenciaci je použito ukazatelů jako je HDP na obyvatele, míra zaměstnanosti a míra nezaměstnanosti.
Vedoucí práce: Josef Abrhám
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses