Ocenění společnosti BAEST, a.s. - Hrbková, Petra (2009)
Cílem diplomové práce je odhad hodnoty společnosti BAEST, a.s. Práce se skládá zejména z aplikační části, ve které je obsažena strategická analýza, finanční analýza, finanční plán a ocenění podniku. Strategická analýza se zabývá vývojem odvětví, obsahuje PEST analýzu, Porterovu analýzu a SWOT analýzu. Finanční analýza posuzuje finanční zdraví podniku. Finanční plán je sestaven pro 7 let na základě informací zjištěných z finanční a strategické analýzy. Ocenění podniku bylo provedeno výnosovou metodou DCF entity. Jako doplňková metoda byla zvolena účetní metoda.