Ocenění společnosti BAEST, a.s. - Hrbková, Petra; Kislingerová, Eva, 1950-; Kulovaný, František; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2009)
Cílem diplomové práce je odhad hodnoty společnosti BAEST, a.s. Práce se skládá zejména z aplikační části, ve které je obsažena strategická analýza, finanční analýza, finanční plán a ocenění podniku. Strategická analýza se zabývá vývojem odvětví, obsahuje PEST analýzu, Porterovu analýzu a SWOT analýzu. Finanční analýza posuzuje finanční zdraví podniku. Finanční plán je sestaven pro 7 let na základě informací zjištěných z finanční a strategické analýzy. Ocenění podniku bylo provedeno výnosovou metodou DCF entity. Jako doplňková metoda byla zvolena účetní metoda.
Vedoucí práce: Eva Kislingerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; finanční analýza; diplomové práce; financial analysis; master's theses