Ekonomická analýza a. s. Karlovarský porcelán - Absolonová, Zuzana (2009)
Finanční analýza a. s. Karlovarský porcelán zhodnocuje celkovou finanční situaci podniku v letech 2000-2007. Byly použity metody trendové analýzy, procentního rozboru, poměrové ukazatele atd. Značná část práce se věnuje bankrotním a bonitním modelům. Cílem bylo zjistit, zda tyto modely včas signalizovaly současnou špatnou situaci podniku.