Ziskovost zakázek ve firmě Dalkia Česká republika, a.s. - Divize Praha - Vatolinová, Darja (2009)
Cílem této práce je popsat nastavení operativního controllingu v divizi, zmapovat jeho nedostatky při sledování marží na zakázkách a navrhnout v tomto systému zlepšení. Dále určit výši správních nákladů divize v letech 2006-2008 (včetně plánu 2009) a zhodnotit jejich vývoj vzhledem k tržbám. Práce je rozdělena do dvou hlavních částí. První část tvoří teoretický základ v oblasti členění nákladů, kalkulací a operativního controllingu. Druhá část práce je zaměřena prakticky na danou problematiku společnosti Dalkia Česká republika, a.s. -- Divize Praha.