Analýza nabídky cestovních kanceláří ve vztahu k vybranému teritoriu - Kotorová, Daniela (2009)
Teoretická část diplomové práce objasňuje základní pojmy z oblasti cestovního ruchu, lázeňského cestovního ruchu a z činnosti cestovních kanceláří a agentur. Je zde uvedena bližší charakteristika vybraného teritoria - České republiky, Slovenska a Maďarska s důrazem na lázeňský cestovní ruch v těchto oblastech. Praktická část analyzuje a hodnotí současnou nabídku lázeňských a wellness pobytů podle zadaných kritérií nabízenou cestovními kancelářemi ve vybraném teritoriu. Srovnání a analýza jednotlivých nabídek je vytvářena na základě marketingového mixu.