The valuation of the company Pivovary Staropramen a.s. - Klupka, Ondřej (2009)
Cílem práce je zjistit hodnotu společnosti Pivovary Staropramen a.s. pro potřeby managementu společnosti. Práce se nejprve věnuje finanční analýze výkazů společnosti z let 2003-2007, porovnává je s obecnými pravidly a konkurencí. Dále následuje strategická analýza, ve které je užito PEST analýzy, Porterova modelu pěti sil a SWOT analýzy. Na základě získaných poznatků je vypracován finanční plánna roky 2008-2012. Závěrečné ocenění je provedenou výnosovou metodou DCF entity ve formě FCFFv podobě Gordonova růstivého modelu a dvoufázového modelu.