The valuation of the company Pivovary Staropramen a.s. - Klupka, Ondřej; Kislingerová, Eva, 1950-; Kolářová, Blanka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2009)
Cílem práce je zjistit hodnotu společnosti Pivovary Staropramen a.s. pro potřeby managementu společnosti. Práce se nejprve věnuje finanční analýze výkazů společnosti z let 2003-2007, porovnává je s obecnými pravidly a konkurencí. Dále následuje strategická analýza, ve které je užito PEST analýzy, Porterova modelu pěti sil a SWOT analýzy. Na základě získaných poznatků je vypracován finanční plánna roky 2008-2012. Závěrečné ocenění je provedenou výnosovou metodou DCF entity ve formě FCFFv podobě Gordonova růstivého modelu a dvoufázového modelu.
Vedoucí práce: Eva Kislingerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses