Analýza pracovního místa a tvorba kompetenčního modelu ve společnosti Linde Material Handling Česká republika, s.r.o. - Janská, Gabriela (2009)
Cílem práce je analyzovat problém v konkrétním podniku a navrhnout možné řešení na základě analýzy práce a tvorby kompetenčního modelu. Teoretická část popisuje rozdílné přístupy k definování pojmu kompetence, její strukturu a jednotlivé druhy. V další části se práce věnuje analýze pracovního místa, jednotlivým fázím tvorby kompetenčního modelu a metodám měření kompetencí. Praktická část aplikuje analýzu pracovního místa a kompetenční přístup na praktický problém v oblasti personálního managementu ve společnosti. Zabývá se především tvorbou popisu pracovního místa a kompetenčního modelu pro konkrétní manažerskou pozici. Poslední kapitola práce navrhuje hodnocení pracovníka na základě měření kompetencí.