Analýza pracovního místa a tvorba kompetenčního modelu ve společnosti Linde Material Handling Česká republika, s.r.o. - Janská, Gabriela; Králová, Tereza, 1978-; Rýdlová, Renata; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2009)
Cílem práce je analyzovat problém v konkrétním podniku a navrhnout možné řešení na základě analýzy práce a tvorby kompetenčního modelu. Teoretická část popisuje rozdílné přístupy k definování pojmu kompetence, její strukturu a jednotlivé druhy. V další části se práce věnuje analýze pracovního místa, jednotlivým fázím tvorby kompetenčního modelu a metodám měření kompetencí. Praktická část aplikuje analýzu pracovního místa a kompetenční přístup na praktický problém v oblasti personálního managementu ve společnosti. Zabývá se především tvorbou popisu pracovního místa a kompetenčního modelu pro konkrétní manažerskou pozici. Poslední kapitola práce navrhuje hodnocení pracovníka na základě měření kompetencí.
Vedoucí práce: Tereza Francová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses