Podnikatelský plán energetické plantáže - Bydžovský, Matěj (2009)
Cílem diplomové práce je vytvořit srozumitelný návod pro sestavení podnikatelského plánu a vypracovat skutečný podnikatelský plán energetické plantáže. Diplomová práce se skládá ze dvou částí. Teoretická část popisuje strukturu podnikatelského plánu a zásady pro sestavení, praktická část předkládá skutečný podnikatelský plán pěstování rychle rostoucích dřevin, který může sloužit jako podklad pro rozhodnutí o realizaci projektu, ale také jako podklad pro získání bankovního úvěru. Podnikatelský plán zmiňuje tržní příležitost, popis zvažované dřeviny, technologii zakládání, pěstování a sklizně plantáže, finanční plán, SWOT analýzu a možná rizika s návrhy řešení.