Komparace Namibie a Zimbabwe faktory ekonomického růstu. - Krajníková, Hana; Adamcová, Lenka; Němečková, Tereza, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku ekonomického růstu a rozvoje dvou jihoafrických zemí, Namibie a Zimbabwe. Vybrané postapartheidní země porovnává na základě faktorů, které vedly k ekonomickému růstu, a to jak kladnému, tak zápornému. Práce sleduje vývoj obou zemí především v době po získání nezávislosti. První kapitola se zabývá všeobecnou chrakteristikou Namibie a Zimbabwe včetně vývoje historického. Druhá kapitola sleduje vývoj obou zemí od 80. let 20. století. Třetí kapitola se zabývá situací politickou, ekonomickou i sociální v Namibii a Zimbabwe na počátku 21. století a čtvrtá kapitola srovnává současný stav těchto ekonomik.
Vedoucí práce: Lenka Adamcová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; Zimbabwe; Namibie; ekonomický růst; diplomové práce; Zimbabwe; Namibia; economic development; master's theses