Etické otázky auditorské profese - Svobodová, Eliška (2009)
Práce pojednává o základních etických otázkách v auditorské profesi a o jejich porušování. Vymezuje etická pravidla v normativních zdrojích. Rozebírá účetní skandály v USA na přelomu 20. a 21. století a jejich dopady na společnosti, jejich okolí a legislativní prostředí v této oblasti. Na závěr rozebírá Sarbanes-Oxley Act of 2002, jako zásadní reakci na tyto skandály.