Etické otázky auditorské profese - Svobodová, Eliška; Králíček, Vladimír, 1952-; Kárník, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Práce pojednává o základních etických otázkách v auditorské profesi a o jejich porušování. Vymezuje etická pravidla v normativních zdrojích. Rozebírá účetní skandály v USA na přelomu 20. a 21. století a jejich dopady na společnosti, jejich okolí a legislativní prostředí v této oblasti. Na závěr rozebírá Sarbanes-Oxley Act of 2002, jako zásadní reakci na tyto skandály.
Vedoucí práce: Vladimír Králíček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses