Pohledávky v účetnictví - Světlík, Radim (2009)
Cílem práce je poskytnout ucelený přehled o problematice vzniku, evidence, zajištění a případného vymáhání pohledávek a jejich zachycení v účetnictví. Práce je rozdělena do pěti kapitol, které se věnují samotnému vymezení pohledávek, jejich zachycení v účetnictví, zajištění pohledávek, pohledávkám po splatnosti a tvorbě opravných položek.