Analýza procesu verejného obstarávania na municipálnej úrovni v Slovenskej republike - Špinerová, Zuzana (2009)
Práce se zabývá analýzou procesu zadávání veřejných zakázek na úrovni municipalit ve Slovenské republice. Úvodní část práce je věnována analýze teoretických aspektů a legislativní úpravy zadávání veřejných zakázek s vymezením základních pojmů i jednotlivých procesních kroků, jež vedou ke konečné realizaci zakázky. Dále je pojednáno o konceptu 3E a stupni jeho implementace v právní úpravě i praxi zadávaní zakázek v podmínkách municipalit, s poukázáním na některé praktické problémy při uplatňování uvedeného konceptu. Praktickou demonstrací metod a postupů analyzovaných v teoretické části je rozbor konkrétních případů zadávání zakázek realizovaných na municipální úrovni s následným vlastním ohodnocením pomocí vybraných evaluačních metod. V závěru práce jsou na základě provedené analýzy formulovány návrhy a doporučení, která by vedla ke zvýšení efektivnosti a hospodárnosti ve vynakládání veřejných zdrojů.