Postavení Jihovýchodní Asie ve světové ekonomice a problémy jejího ekonomického rozvoje na prahu 21.století - Surový, Václav; Adamcová, Lenka; Němečková, Tereza, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Práce se zabývá současným postavením jihovýchodní Asie ve světovém hospodářství. První část se týká nedávného ekonomického vývoje jihovýchodní Asie, přičemž značný důraz je kladen na popis asijské finanční krize z roku 1997, která podstatným způsobem ovlivnila vývoj subregionu i v následujících letech. Část následující se zaměřuje na problémy ekonomického rozvoje související s kvalitou institucionálního prostředí a s integrací v rámci ASEAN a dále problémy sociálně přírodní. Poslední část se zabývá vývojem vztahů subregionu s USA, Japonskem a Čínou a hodnotí současnou pozici jihovýchodní Asie ve světové ekonomice na základě jejího srovnání s dalšími asijskými subregiony.
Vedoucí práce: Lenka Adamcová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses