Zadání a statistické řešení výzkumné úlohy - Novák, Marek; Hebák, Petr, 1940-2022; Hustopecký, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Tato práce je zaměřena na seznámení s problematikou statistického přístupu k výzkumným úlohám. V rámci tohoto přístupu se zabývá oblastmi, ze kterých pocházejí zadání výzkumných úloh, postavením zadavatele a statistika při jejich analýze, způsoby pořizování dat a problémy s nimi spojenými, hlavními typy vícerozměrných metod a možnými pohledy na jejich klasifikaci. Součástí je i přehled ukázek zadání úloh, nabídnutí možností k jejich řešení a poskytnutí datových souborů s nimi spojených. První kapitola se přitom věnuje samotnému statistickému přístupu k výzkumným úlohám a druhá kapitola nabízí konkrétní ukázky jejich zadání. Přílohu práce tvoří přiložené CD, které obsahuje datové soubory k většině uvedených úloh.
Vedoucí práce: Petr Hebák
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: statistické a pojistné inženýrství [obor dipl. práce]; datové soubory; diplomové práce; data files; master's theses