Právní postavení jednatele společnosti s ručením omezeným - Pažmová, Kristína; Kalinová, Miluše, 1952-; Kropáčová, Marie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Právne postavenie jednateľa v s.r.o. je vzhľadom na vývoj spoločnosti neustále v procese vývinu (zmena zákonov, resp.ich častí nie je zriedkavá) a tak som presvedčená o tom, že práca, ktorá sa venuje problematike tejto forme podnikateľského subjektu a postavenia jej štatutárneho orgánu komplexne, môže byť pomôckou pre všetkých, ktorí uvažujú o podnikaní a rozhodujú sa o tom, ktorá forma je pre nich optimálnou. Svoju prácu som rozdelila do štyroch tématických celkov. V prvej časti sa venujem charakteristike spoločnosti s ručením obmedzeným, podmienkam jej založenia a úkonom potrebným pre jej vznik. Zároveň bližšie rozoberám orgány spoločnosti. Osobe konateľa spoločnosti sú venované nasledujúce tri časti práce. Druhá časť je zameraná na detailný rozbor osoby konateľa spoločnosti. Venujem sa požiadavkám kladeným na výkon funkcie konateľa, formám jeho menovania a jeho vzťahu k spoločnosti. Rovnako podrobne je popísaná problematika zániku funkcie konateľa či už z dôvodov subjektívnych alebo objektívnych. Tretia čast pojednáva o jeho povinnostiach -- konateľské oprávnenie, obchodné vedenie, povinnosti pri nakladaní s rezervným fondom, povinnosti voči obchodnému registru, povinnosti voči spoločníkom a pod. Posledná časť mojej práce je zameraná na práva konateľa spoločnosti s ručením obmedzeným. Venujem sa v nej právam konateľa nárokovateľným ako aj nenárokovateľným.
Vedoucí práce: Miluše Kalinová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses