Strategie rozvoje cestovního ruchu kraje Vysočina - Tvrdíková, Zdeňka (2006)
Cílem této práce je vytvořit obraz současného stavu cestovního ruchu kraje Vysočina. V návaznosti na předchozí odstavce by tato práce měla sloužit ukázání možného směru ekonomického vývoje, ovšem za předpokladu potvrzení hypotézy, že kraj Vysočina je právě spíše slabším regionem, ve kterém jsou příhodné podmínky pro rozvoj cestovního ruchu.