Aktivní politika zaměstnanosti v kraji Vysočina - Vampolová, Lucie; Kouřilová, Jana, 1960-; Brown, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Diplomová práce se zabývá problematikou realizace aktivní politiky zaměstnanosti v kraji Vysočina. V teoretické části diplomové práce je obecně vymezena nezaměstnanost, její druhy, způsoby měření a nástroje aktivní politiky zaměstnanosti na úrovni ČR. Je zde provedena socioekonomická charakteristika kraje Vysočina. Druhá část diplomové práce se zabývá analýzou trhu práce v kraji Vysočina, vývojem nezaměstnanosti v kraji a jeho jednotlivých okresech. Je provedeno srovnání vývoje nezaměstnanosti v kraji s průměrnou nezaměstnaností České republiky a srovnání vývoje nezaměstnanosti mezi jednotlivými okresy kraje. Další část diplomové práce se zaměřuje na samotné nástroje aktivní politiky zaměstnanosti používané v kraji Vysočina. Jsou porovnány nástroje aktivní politiky zaměstnanosti používané v jednotlivých okresech kraje v letech 2002 - 2007, finanční prostředky na ně vynaložené a počty uchazečů využívajících tyto nástroje. V závěru práce je zhodnocena úspěšnost používaných nástrojů APZ v jednotlivých okresech kraje Vysočina a jejich dopady na zaměstnanost.
Vedoucí práce: Jana Kouřilová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: regionalistika a veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses