Studentské protesty ve Francii v roce 2006 - Štěpánková, Kateřina; Ševčík, Miroslav, 1958-; Nováček, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Práce se zabývá zkoumáním studentských protestů ve Francii v roce 2006 a s nimi souvisejícími přeměnami trhu práce. Cílem textu je analýza sporu kolem nové úpravy pracovní legislativy ve Francii. Zároveň je provedeno srovnání s reformami přijatými v jiných zemích. První kapitola se věnuje legislativní ochraně zaměstnanosti a jejímu dopadu na trh práce, s důrazem na analýzu aktuální situace ve Francii a její vývoj v mezinárodním kontextu. Druhá kapitola je zaměřena na dva typy pracovních smluv, které měly pomoci snížit rigiditu francouzské legislativy. Třetí kapitola popisuje příčiny odmítnutí druhé z přijatých reforem a poukazuje na některé problémy současné francouzské společnosti. Čtvrtá část pak představuje vývoj legislativy po odmítnutí nové smlouvy a na základě mezinárodního srovnání nastiňuje možné cesty reformy trhu práce. Závěr shrnuje výsledky analýzy a nabízí určitá doporučení reforem trhu práce ve Francii.
Vedoucí práce: Miroslav Ševčík
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor dipl. práce]; pracovní smlouvy; trh práce; nezaměstnanost; diplomové práce; labor contracts; labor market; unemployment; master's theses