Vplyv starnutia populácie na rovnováhu trhu práce v Českej republike - Burtinová, Andrea; Petrášek, František, 1934-; Lapáček, Michal, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Cílem práce je analýza vlivu stárnutí populace na vývoj na trhu práce v ČR v komparaci se zeměmi EU a návrh řešení dopadů tohoto celospolečenského jevu. Řešení je rozděleno na teoretickou a analytickou část. Teoretická část zahrnuje popis závěrů publikací věnovaných dané problematice, úvod do teorie demografie a strategie přijaté mezinárodními organizacemi a ČR s cílem eliminace negativních dopadů stárnutí populace. Analytická část je věnovaná demografickému vývoji a situaci na trhu práce v ČR v porovnaní s vývojem zemí EU. V poslední kapitole jsou navrhnuty potřebné kroky a opatření pro řešení problémů způsobených stárnutím obyvatelstva.
Vedoucí práce: František Petrášek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: národní hospodářství [obor dipl. práce]; trh práce; politika zaměstnanosti; diplomové práce; labor market; manpower policy; master's theses