Analýza, ohodnocení a možnosti privatizace Letiště Praha, s.p. - Bydžovský, Jiří (2008)
Vláda České republiky se chystá privatizovat poslední velké státní podniky. Jedním z nich je i Letiště Praha, s.p., společnost jejíž privatizace budí řadu vášnivých debat o způsobu její privatizace, nutnosti takového kroku, transparentnosti vybraného řešení a v neposlední řadě o výnosu pro stát. Cílem předkládané práce je poskytnou autorův pohled na tuto věc, objektivně zanalyzovat a ohodnotit danou společnost a ve stručnosti rozebrat výhody a nevýhody různých způsobů privatizace a prezentovat autorův pohled na nejvýhodnější způsob privatizace. Práce také do jisté míry shrnuje současné dění kolem privatizace společnosti Letiště Praha.