Operační riziko a analýza scénářů jako jedna z metod jeho řízení - Ondřich, Libor (2008)
Práce se zabývá problematikou spojenou s rozšířením konceptu kapitálové přiměřenosti o prvek operačního rizika. Rámcově popisuje novou basilejskou dohodu Basel II a způsob, jakým je do ní operační riziko zasazeno. Detailněji pak popisuje nejpokročilejší přístup pro výpočet kapitálového požadavku k operačnímu riziku, tzv. AMA přístup. Na závěr je podrobně charakterizována jedna ze složek nejpokročilejšího přístupu, analýza scénářů, pomocí které je také vypočítán kapitálový požadavek a identifikovány některé kvalitativní dopady na modelovou banku.